Секси совети

Првиот секс за жените

Првиот секс за жените

 

Повеќето жени природно, по малку се плашат од првиот пат кога ќе имаат секс. Првиот секс за жените е навистина многу важен. Ќе уживаат ли? Ќе боли ли? Ќе го задоволат ли мажот? Постои ли вистинско време за тоа? Ова се прашања за кои поголемиот број жени размислуваат пред прв пат да имаат секс.

Вистината е дека, првите неколку пати кога ќе имате секс, веројатно нема да ги запаметите како вашиот најдобар секс. Жените обично се сложуваат дека првиот секс боли по малку, не е баш пријатен и многу е несмасен. Откако ќе ги поминете првите неколку пати, потоа ќе почнете да уживате во задоволствата што овој тип на интимност ви ги нуди.
Првото нешто на што треба да обрнете внимание е, личноста со која сте. Вие сакате вашиот прв секс да го доживеете со некого за кого ви е навистина грижа и кој се грижи за вас за возврат. Бидејќи сексот најверојатно нема да биде многу добар, личноста со која сте треба да биде некоја која би сакале да ја запаметите.

Многу жени обично избрзано влегуваат во сексот пред да се спремни бидејќи нивните пријателки веќе го прават тоа, или затоа што нивното момче го очекува тоа. Ниту една од овие не треба да биде ваша причина, не постои вистинско време за тоа, вие самите треба да решите и да се погрижите дека нема понатаму да зажалите за таа одлука.

0019
Прашајте се самите себеси неколку прашања. Дали му верувам доволно на мојот партнер? Можам ли да си замислам да имам долга врска со него? Дали тој ми врши притисок? Иако сите имаат свои стравови, доколку не чувствувате дека сте комплетно спремна, почекајте уште малку. Ако на момчето со кое сте навистина се грижи за вас, ќе разбере дека тоа е голема одлука и не сакате да избрзате. Не би сакале да му се предадете на момче што се грижи повеќе за тоа што ќе му речат другарите, отколку за вашите чувства.
Најпрво, одберете место каде ќе се чувствувате сигурно и удобно, вашата спална соба може да биде вистинското место. Одберете вистинско време, кога вашите родители или цимери нема да ви упаднат случајно. Здобијте се со искуство пред време. Искусете предигра подолго време пред да започнете со чинот. Добро сфатете како се однесува вашето тело. Бидете сигурни дека се чувствувате 100% удобно да бидете голи со светлата запалени, бидејќи сексот ќе биде многу поинтимен доколку се гледате очи во очи.
Комуникацијата е една од најважните работи во сексуалните односи. Разговарајте за сексот пред да го имате, за да бидете сигурни дека двајцата сакате исти работи. Повеќето жени чувствуваат болка првите неколку пати кога имаат секс, бидејќи не се навикнати да им пенетрираат објекти во нив. Ова може многу да се редуцира со претходна пенетрација на прстите. Со прстите вие или вашиот партнер, ќе го растегнете вагиналниот отвор и значително ќе го подобрите искуството.
Чувствувајте се слободни да речете стоп, во било кој момент. Можеби ќе се уплашите, или нешто во ситуацијата ќе ви се чини погрешно. Причината може да биде било каква, само бидете сигурни дали личноста што е со вас ќе ги почитува вашите желби. Можете да употребите и лубрикант. Иако лубрикантот нема да ја сопре целата болка, дефинитивно ќе ја намали во голем процент.
Постојат неколку пози што се навистина добри за почеток. Ако сакате вие да го контролирате односот, тогаш ви предлагам вашиот партнер да легне на грбот, а вие да го јавнете како каубојка. Ако повеќе сакате да сте одоздола, тогаш најдобра е мисионерската поза.
Ако вашиот партнер има проблем со ерекцијата, а тоа е нешто што често се случува првиот пат, поддржувајте го. Ова може да биде една од најсрамните ситуации што можат да му се случат на маж и ако не се справите со тоа правилно, може да резултира со многу проблеми. Ако навистина се случи, пробајте да го стимулирате малку и почекајте десетина минути пред повторно да се обидете.
Запаметете, ова искуство треба да биде нешто специјално и интимно за двајцата партнери. Со среќа и знајте го ова: најдобриот секс се случува само со луѓе за кои навистина се грижите.

Прочитајте уште една интересна приказна: Се ебев со младо момче пријател на син ми
И една исповед: Пушење кур моја специјалност
Секси совет: Како да уживате во сексот исто како и мажите