Категории

100% дискреција  

Најважното правило во нашата долгогодишна пракса е да не зборуваме НИШТО И НА НИКОГО за нашите клиенти. Доколку нешто нарачате, вашите податоци ги чуваме строго ограничено време под знакот „ДОВЕРЛИВО“ во нашата евиденција, сѐ додека е потребно за да ви ја доставиме бараната пратка. На тој начин, вие и вашиот идентитет се заштитени од непоскувани погледи.

Бришење на податоците од компјутерот

Доколку вашата нарачка ја извршите преку нашата електронска кошничка, на нашиот мејл ќе пристигне извесување за вашата нарачка. Исто така во административниот дел на нашата програма стојат податоците за вас и нарачката што сте ја извршиле. Тие се бришат после откако вие ќе ја примите пратката. Исто како што се уништува листот на којшто операторот ја прима телефонската нарачка.

Друштво на пријатели

Единствениот ваш личен податок кој што некаде го чуваме за вас е вашата и – мејл адреса, нормално без пропратно име и презиме, и тоа се додека вие сакате да ја чуваме. Таа адреса се користи за да ви испраќаме периодична брошура со промоции, поволности и информации за нашите производи и тековни акции. Чувањето се врши на Мејлчимп јавниот сервис во САД.

Споделување на вашите подаци со други субјекти

Никој ваш личен податок нема да биде споделен со ниту еден субјект настрана од нашата фирма. Дури и доставувачите што ќе ви го достават пакетот, истиот го примаат од страна на фирмата ХОЛИВУД 2002, без никакви асоцијации дека во него се наоѓа долна облека или било што друго.

Кои сме ние

Ние сме најстарата жива фирма за онлајн трговија во Македонија. Постоиме од 1990 година, кога тргувавме со цела поранешна Југославија. Децениското искуство што го имаме стекнато во врска со дискрецијата е исклучително.

Нашата фирма се вика Холивуд 2002 и имаме како онлајн, така и физичка продавница во центарот на СКопје на улица Наум Наумовски Борче 87 локал 2 сутерен. Адресата на нашата веб-страница е: https://libido.com.mk.

Коментари

На нашата страница не е можно да коментирате или да отворите сметка. Тоа е направено во име на заштитата на вашите лични податоци. Единствено што можете да правие на нашата

Што можете да правите на нашата страница

Единственото нешто што можете да го правите на нашата страница е да ги разгледувате производите и да направите нарачка и тоа по ваша желба целосно анонимно и под измислено име.

Медиуми

На нашата страница не е можно да поставувате слики или било кои други медиумски снимки. 

Колачиња

Нашата страница користи колачиња, но тие се строго ограничени на крајно неопходните и тие немаат врска со вашиот идентитет. 

Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач приф

Други извори

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. видеа, слики, статии итн.) од други извори. Вградената содржина од други веб-локации се однесува на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб-локација.

Овие веб-локации може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вградуваат дополнително следење од трета страна и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина доколку имате сметка и сте најавени на таа веб-локација.

Политика за приватност

Целта на оваа Политика за приватност (во натамошниот текст како „Политика“) е да ве информира за тоа кои информации може да бидат собрани од https://libido.com.mk/ (во натамошниот текст „Компанијата“, „ние“, „нас“, „наша“) од вас кога ја посетувате нашата веб-страница (во натамошниот текст „оваа веб-страница“ или „нашата веб-локација“), како таквите информации ќе се користат од нас, со кого тие информации може да се споделат, вашите избори во врска со собирањето, употреба , и дистрибуција на таквите информации, вашата способност да ги уредувате, ажурирате, коригирате или бришете таквите информации и безбедносните процедури што ги имплементиравме за да ја заштитиме вашата приватност.

Ги преземаме сите неопходни напори за да се осигураме дека нашата обработка на вашите лични податоци ги исполнува стандардите на Општата Регулатива за заштита на податоците на ЕУ 2016/679 на Европскиот парламент и на Советот од 27 април 2016 година.

Доколку не се согласувате со сите одредби и услови на оваа Политика, немојте да ја користите нашата веб-страница.

Збирка на информации

Во различни прилики може да ви бидат побарани одредени видови лични податоци:

  • вашето име;
  • телефонски број;
  • и-мејл адреса;
  • адреса на доставување.


Се надеваме дека ќе ни ги дадете овие информации. Меѓутоа, ако не сакате да ни ги откриете вашите лични податоци, ве молиме, не ги доставувајте. Ова значи дека нема да можеме да ви ја обезбедиме услугата што сте ја побарале. Со поднесување на вашите лични податоци на нашата веб-страница, вие се согласувате и давате согласност со нас за собирање, обработка, користење, складирање и откривање на вашите лични податоци.

Ние, исто така, може да собираме информации што не можат да се идентификуваат од вас кога ја посетувате веб-локацијата (на пр. IP адреса, тип на прелистувач, име на домен, датум и време на посети, прегледани страници, време поминато на нашата веб-локација итн.). Овие информации се собираат и анализираат збирно со цел да се подобри функционирањето и содржината на веб-страницата. Можете да најдете повеќе информации во делот за колачиња на оваа политика.

Можеме да ја прошириме листата на лични податоци што се барани од вас со измена на оваа Политика.

Користење на информации

Ние ги користиме информациите обезбедени од вас за различни цели:

исполнување на вашата апликација/нарачка на нашата веб-страница;
разбирање и исполнување на вашите потреби и преференци;
развивање на нови и подобрување на постоечките понуди на услуги и производи;


следење и анализа на трендовите, статистиките, користењето и активностите во врска со нашата веб-страница;


маркетинг цели (да ве додадеме на нашата листа на претплати за е-пошта, да ви испраќаме промотивни материјали, понуди преку рекламирање преку е-пошта, директен маркетинг по пошта, онлајн рекламирање на банери итн.);
ги исполнуваат законските и регулаторните барања.

Информациите што не можат да се идентификуваат лично може да се користат за анализа на трендовите и статистиките, за подобрување на работата на веб-страницата и за опслужување на содржини и реклами.

Обработка

Вашите лични податоци ќе ги обработуваме законски и правично и нема да ги користиме надвор од целите за кои ве информиравме. Колку што можеме, ќе се погрижиме сите ваши лични податоци да се точни и ажурирани. Обработката на личните податоци ќе се врши следниот животен циклус (собирање, систематизација, акумулација, складирање, ажурирање (ажурирање, менување, искористување, дистрибуирање), вклучувајќи пренос), обезличување, блокирање, уништување на лични податоци.

Чување на лични податоци

Податоците доставени до нас се чуваат во согласност со важечките закони од јурисдикцијата на субјектот на податоците, на безбедни локации во ЕУ. Преземаме разумни чекори за да се осигураме дека личните информации што ги собираме за вас остануваат точни, навремени и безбедни.

За жал, ниту еден пренос на податоци преку Интернет не може да се гарантира дека е 100% безбеден и додека ние се стремиме да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да гарантираме или гарантираме нивна целосна безбедност. Ние нема да бидеме одговорни за загубите што вие или кое било лице може да ги претрпите како резултат на прекршување на доверливоста во однос на вашата употреба на веб-страницата или какви било информации што ги пренесувате на веб-страницата. Исто така, ние не преземаме никаква одговорност за податоците што ги доставувате или ги добивате од нас преку Интернет или за каков било неовластен пристап или употреба на тие информации и не можеме и не гарантираме дека информациите што ни се доставени или испратени до вас од ќе бидеме примени или дека нема да биде изменето пред или по неговото пренесување до нас.

Се согласувате да не држите нас и нашите соодветни минати, сегашни и идни вработени, службеници, директори, изведувачи, консултанти, советници, сопственици на капитал, добавувачи, продавачи, даватели на услуги, матични компании, подружници, филијали, агенти, претставници, претходници, наследници и ги одредува (колективно, „нашите страни“) одговорни за каква било загуба или штета од кој било вид настанат како резултат на какво било незаконско присвојување, пресретнување, измена, бришење, уништување или употреба на информациите обезбедени преку нашата веб-страница.

Ќе ги чуваме вашите лични податоци 2 години.

Пренос на лични податоци

Вашите лични податоци ќе ги пренесеме само на продавачот кој го дистрибуира производот што сте го нарачале додека ја користите нашата веб-страница. Продавачот може да ги сподели вашите информации со трети лица и лица кои се поврзани со извршувањето на нарачката (т.е. центар за повици, курирски услуги).

Откривање на лични податоци

Можеме да откриеме информации што ги собираме за вас доколку имаме причина да веруваме дека:

неопходно е да се идентификуваат, контактирате или покренете правна постапка против лица или субјекти кои може да ви нанесат штета на вас, на нас или на други;


тоа е неопходно поради официјална истрага на владините органи;
неопходно е да се обезбеди усогласеност со одредбите на законот или со барањата на судските постапки што се однесуваат на нас;
ние исто така може да откриеме информации кога веруваме дека тоа го бара законот.

Пристап или корекции на вашите информации

Можете да ги коригирате, ажурирате или промените вашите лични податоци што ни се доставени со испраќање на е-пошта.

Дополнително, може да побарате од нас да ги избришеме вашите лични податоци од нашата база на податоци. По барање на е-пошта да ја прекинеме обработката на вашите лични податоци, ние ќе ја прекинеме обработката на вашите лични податоци. Нашите контакт информации се наведени подолу. Ќе користиме комерцијално разумни напори за да ги исполниме сите такви барања.

Можете исто така да се откажете од примање промотивни комуникации од нас во секое време следејќи ги упатствата во тие комуникации. Ако се откажете, сè уште може да ви испратиме непромотивни комуникации, како што се технички известувања, поддршка или административни известувања или информации за промени на оваа политика.

Имате и други права, кои ви се обезбедени со колумбискиот закон за заштита на податоци, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: да барате пристап и да имате слободен пристап до вашите лични податоци што ви биле доставени и кои биле предмет на обработка; да бидат свесни за измените направени на условите на оваа Политика на ефикасен начин пред спроведувањето на новите измени или, на друг начин, на новата политика за обработка на информации; да имаат лесен пристап до текстот на оваа Политика и неговите измени и сл.

Доколку имате какво било барање, поплака или тврдење до нас во врска со обработката на вашите лични податоци од наша страна, ве молиме испратете ги на нашата е-пошта за контакт од вашата е-пошта за контакт, што беше наведено од вас на нашата веб-страница. Вашата е-пошта мора да содржи:

вашето име и други лични податоци, кои беа дадени од вас на нашата веб-страница за да ни помогнат да ве идентификуваме;
опис на фактите од кои произлегува барањето, барањето или жалбата и целта што се бара (ажурирање, корекција или бришење или исполнување на должностите).

Ги разгледуваме сите барања од вас во рок од 14 дена. Пред да одговорите на барањето, ќе го потврди вашиот идентитет и ќе ги пронајде вашите лични податоци во нашата база на податоци. Ако барањето или дадените информации се нецелосни, ќе побараме дополнителни информации за вашата идентификација, кои ќе ги обезбедите вие во рок од 5 дена од приемот на барањето за да се отстранат неуспесите. Доколку не ја доставите потребната документација или информации во рок од 5 дена од датумот на првичното барање, ќе се смета дека сте се откажале од барањето. Откако вашето барање ќе биде примено со целосни информации, рокот од 14 дена ќе започне повторно. Кога не е можно да се одговори на вашето барање во тој рок, ќе ве информираме за причините за доцнењето и за датумот кога ќе се постапи по вашето барање, што во никој случај не може да надмине 30 дена по истекот на првиот рок. .

Колачиња

Колаче е мал дел од податоци испратени од веб-локација и складирани на вашиот компјутер од вашиот веб-прелистувач додека прелистувате. Колачињата дозволуваат веб-апликациите да ви одговорат како поединец. Веб-апликацијата може да ги прилагоди своите операции на вашите потреби, допаѓања и недопаѓања со собирање и запомнување информации за вашите преференци.

Нашата веб-страница користи колачиња за да ве разликува од другите корисници на нашите веб-страници. Ова ни помага да ви обезбедиме добро искуство кога ја прелистувате нашата веб-локација, да ги следиме вашите навики за прелистување преку Интернет, ни овозможува да насочиме рекламирање, што може да ни биде интересно за вас и ни овозможува да ја подобриме нашата веб-страница.

Од колачињата можеме да ја добиеме вашата IP адреса, вашата географска локација, типот на прелистувач, името на доменот, датумот и времето на посетите, прегледените страници, времето поминато на нашата веб-страница итн.

Повеќето веб-прелистувачи се поставени да прифаќаат колачиња како стандардни. Можеби ќе сакате да се откажете со исклучување на колачињата (ве молиме погледнете го менито за помош на вашиот прелистувач).

Линкови од трета страна

Веб-страницата може да содржи линкови до веб-страници управувани и одржувани од трети страни, над кои немаме контрола. Сите информации што ги давате на веб-локациите на трети страни ќе бидат регулирани според условите на политиката за приватност на секоја веб-локација и ве охрабруваме да истражувате и да поставувате прашања пред да откриете какви било информации на операторите на веб-локации на трети страни. Ние не сносиме никаква одговорност или одговорност за содржината, дејствијата или политиките на веб-локациите на трети страни. Вклучувањето на веб-локации на трети страни на нашата веб-локација во никој случај не претставува одобрување на содржината, дејствијата или политиките на таквите веб-локации. Ве молиме, проверете ги политиките на трети лица пред да испратите какви било лични податоци на овие веб-локации.

Заштита на децата

Веб-страницата е веб-страница од општа публика која е дизајнирана или наменета за луѓе на возраст од најмалку 18 години. Ние свесно не собираме, користиме или шириме какви било лични податоци од деца на возраст под 18 години. Меѓутоа, ако станеме свесни дека личните податоци за дете на возраст под 18 години се собрани на веб-страницата, ќе направиме разумни напори да веднаш избришете го од нашата евиденција.

Измени на политиката

Оваа политика може да се менува од време на време. Го задржуваме правото да ја промениме оваа Политика за приватност во секое време. Секоја промена на оваа политика ќе стапи во сила веднаш по објавувањето на најновата верзија на нашата веб-страница. Ќе ве информираме преку е-пошта за промените, кои може да се поврзани со целите на обработката на личните податоци, условите за складирање, сметките за лични податоци и сите други суштински промени на оваа Политика. Доколку не се согласувате со промените во нашата политика, ве молиме да не ја користите веб-страницата по објавувањето на таквите промени онлајн и да ја повлечете вашата согласност за обработка на личните податоци од нас. Со користење на веб-страницата по објавувањето на промените на оваа Политика, вие се согласувате со сите такви промени.

Оваа Политика за приватност е во сила од 25 мај 2018 година.

 

 

КОШНИЧКА
Дали сте над 18 години? Мора да имате 18 години или повеќе за да ја видите страницата. Потврдете ја вашата возраст за да влезете.
Пристапот е забранет Вашиот пристап е ограничен поради вашата возраст.
Имам 18 години и повеќе Имам под 18 години
0 ставки Кошничка
Мени