Секси совети

Како да раскинете

Како да раскинете

 

Во последнава година, бев сведок на бројни раскинувања на врски преку јавните медиуми.

Овие проблеми предизвикуваат болни чувства, крај на пријателства и вплеткувања на голем број луѓе кои немаат никаков личен бенефит од тоа. Емоционалното уништување од ваквите ситуации е сосема непотребно.

Следново не е научен факт, туку е базирано единствено на моите лични обсервации, искуството на моите пријатели и семејство и многу изморени, комерцијално популарни психолози и психијатри. Како да раскинете ?

1. Направете го тоа лично. Ништо не ви дава оправдување за да испратите обично и-мејл писмо. Јавете се преку телефон, доколку морате, видете се лично, доколку можете. Но, никогаш не раскинувајте преку телефонска секретарка, или преку некој медиум. Ако оваа врска некогаш нешто ви значела, заслужува да добие прописен крај. Ако не ви значела ништо, немате право да се однесувате со никого навредливо и непристојно. Не е вина само на едниот од вас, ако не се сакате повеќе.

2. Бидете искрени, направете го тоа кога не сте изнервирани за да можете рационално да се однесувате. Доколку имате проблеми, не мора да значи дека вашиот партнер знае за нив или разбира што треба да направи за да ви помогне. Најдете време за да му објасните што ве мачи. Ако на вашиот партнер навистина му е важно, има шанси да постигнете некаков компромис. Ако проблемот не е решлив, барем покажете му доволно почитување за да ги завршите работите како што е ред. Немојте да велите дека сакате да останете пријатели, ако всушност мислите “цркни“.

3. Вашиот (екс)партнер не ви ги чита мислите, ниту пак вие нему. Немојте да мислите дека автоматски тој или таа ќе знае што ви треба. Дали ви треба малку време да бидете одвоени, пред можеби да започнете пријателство? Дали мислите дека не е фер кога тој или таа бара да престанете да се дружите со заедничките пријатели? Ова можеби го прави од сентиментални причини, или пак од злоба, но вие не ја знаете вистината, затоа не е фер да претпоставувате дека вашите сомневања се вистинити. Нема да постигнете ништо со тоа што ќе го претпоставувате најлошото и ќе се однесувате лошо, врз база на вашите претпоставки.

4. Чувајте ги приватните работи приватни. Доколку вашиот партнер ви кажал некои работи во доверба додека сте биле заедно, не ширете ги наоколу потоа. Доколку ви напишал и-мејл писмо со своите чувства, немојте да го препраќате понатаму. Ова важи и за сексот, само луѓето што учествувале во сексот имаат право да разговараат за тоа. Имајте респект кон приватноста и ако имате снимено лента од вашите сексуални активности, не ја покажувајте на неговите пријатели за да го навредите. Луѓето што се повредени од партнерот со изневерување, често пати враќаат на тој начин, што ги прераскажуваат најинтимните тајни на партнерот. Да се биде изневерен, е емоционално уништувачко искуство, но да се пренесуваат интимни тајни, е исто така некаков вид на изневерување. Ова може да нанесе тешки последици, како емоционални, така и правни, а тоа не го заслужува никој. Да не споменуваме колку лошо вие ќе изгледате во очите на оние што слушаат.

0037

 

5. Не ги оптоварувајте децата. Децата за коишто делите старателство ќе бидат секогаш приврзани кон вас двајцата. Само затоа што вие мислите за вашиот партнер дека е безвреден, не значи дека и децата треба да го делат вашето мислење, или дека треба да престанат да го сакаат. Тој или таа е нивен татко или мајка и воопшто не е фер од нив да барате да заземаат страна. И онака на децата доволно тешко им паѓа вашата разделба, не треба дополнително да ги оптоварувате со обвинувања против вашиот партнер. Кога децата ќе пораснат, самите ќе донесат одлука и ќе си оформат свое мислење. Бидете им пример за примерно однесувањеи обезбедете им здрава околина за растење и развиток, но не им го наметнувајте своето мислење. Емоционалната штета се акумулира и е неповратна.

6. Бидете фер кон вашите пријатели. Вашите пријатели можат да имаат различно мислење околу вашата разделба. Најсигурен начин да изгубите пријател, е да барате од него да избере еден од вас. Доколку вашиот екс партнер е навистина безвреден, предупредете ги, но останете на тоа. Вашите пријатели ќе имаат прилика да ја слушнат приказната и од другата страна, затоа не ги ставајте меѓу два огна.

7. Ако е готово, завршете го. Не плеткајте се пред него или неа со вашиот нов партнер на секоја забава и не јавувајте му се кога ќе се поднапиете. Ако не се интересирате за него или неа, тогаш однесувајте се така. Ако се чувствувате дека го мразите, тогаш преиспитајте се, потои тенка линија меѓу љубовта и омразата. Дали навистина ја мразита таа личност, или сте само лути на неа. Можете ли воопшто да останете пријатели? Ако можете, не велете нешто за што ќе зажалите подоцна. Ако навистина го мразите, тогаш зошто би биле пријатели?

8. Дадете си доволно време. Иако е готово со месеци, а сега сте очајни за излегување и секс, веројатно се уште нема да бидете спремни за сериозна врска. Не наведувајте никого на нешто за што не сте спремни, има многу луѓе кои би биле заинтересирани само за физичка врска. Остатокот од светот не постои само за да ви помогне да го преболите вашиот екс партнер, затоа немате право да очекувате такво нешто. Се на што можете да се надевате, е искреност и некој што има слични потреби како вашите. Останатото ќе се развие во свое време и ниту момент порано.

9. Осветата го прави секого да изгледа лошо. Сигурно дека можете да го повредите вашиот екс партнер. Но ако го направите тоа, вие ќе изгледате лошо, не тој. Тој ќе изгледа како жртва и ќе добие сочувствување, а вие ќе изгледате како напаѓач. Доколку ве удрил, пријавете во полиција, не осветувајте му се со тоа што ќе му ја прегазите мачката или нешто слично. Тоа не значи дека немате право да искажете што ви се случило, но запаметете дека осветата и правдата се нешто сосема различно. Бидете сигурни дека добро сте размислиле за вашите постапки, а не дека сте дејствувале импулсивно и избрзано.

Како и да е, направете план во кој вие на крајот ќе излезете како победник.

Прочитајте уште една интересна приказна: Првиот кур во анусот на Анастасија
И една исповед: За ова е створена вистинската љубовница
Секси совет: Прстен за пенис