Секси совети

Како да направите лош брак

Како да направите лош брак

 

Како да направите лош брак ? Постојат многу причини зошто луѓето се венчаваат, а некои од тие причини се како што би ги нарекле повеќето “вистинските причини“.
Овие можат да вклучуваат љубов, пријателство, потреба да се биде со вистинската личност и тн. За нас останатите, кои подоцна сфативме дека направивме грешка, следниве точки објаснуваат, како да се направи погрешна одлука и како понатаму да не се направи ништо во врска со тоа. Ова е шеговит начин на гледање на сериозноста на правењето погрешна одлука.
1. Да се венчате од погрешни причини. Ова дефинитивно ќе одземе многу години од било кој брак. Да се венчате за да ја излечите осаменоста. Да се венчате за да си ги подобрите финансиите. Да се венчате бидејќи сте биле предизвикани. Да се венчате бидејќи сите мислат дека тоа треба да го сторите. Уште подобро, да се венчате бидејќи, од некоја луда причина, мислите дека така ќе ја направите лошата врска подобра. Најдобра причина, бидејќи е подобро отколку да останете сами, нели?

2. Да се венчате со погрешната личност. Се разбира, би можело да сте со некого кој ви се допаѓа повеќе, некој со кого се сложувате подобро, но што ако? Оваа личност е слободна. Тој или таа има неколку навики или однесување што ве излудуваат… голема работа! Го имате целиот ваш живот да се навикнете на нив! И, да се навратиме на претходното, подобро отколку да сте сами, нели?

3. Да се венчате со некого кој е неодамна разведен. Ова е најдобро од се. Тој или таа е сеуште огорчена од нивниот претходен брак и ќе споредува се што правите, зборувате или размислувате со работите што ги правел, зборувал или размислувал нивниот претходен партнер. Ах, тоа би бил прекрасен разговор за време на семејната вечера. Без разлика колку невино е тоа што го правите, секогаш ќе има некоја црна фуснота за која единствено е свесен тој или таа. Ќе бидете виновни се додека не го докажете спротивното, а нели докажувањето на невиноста е прекрасно нешто?
4. Да се венчате со некого со деца. Осигурајте се дека се млади, колку се помлади, толку подобро и да живеат со другиот брачен партнер. Доколку се помлади од вашите и имаат многу нерешени проблеми и се невоспитани и разгалени, со тоа ќе ги прават вашите деца и во најлошите денови да изгледаат добри, тогаш уште подобро! Можете да си замислите колку прекрасно ќе изгледаат оние разговори “твоите деца“ против “моите деца“. Ако вашиот партнер, таа прекрасна личност со која сте се венчале, е тип кој ги обвинува другите за се, тогаш многупати ќе слушате како неговите деца се лоши поради неспособноста на нивниот претходен партнер. Доколу навистина ви се посреќило, тогаш многупати ќе слушате дека се што сте направиле како родител додека тој или таа дошле во вашиот живот, било погрешно.
5. Осигурајте се дека прогрешната личност за брак е сосема спротивна на вас. Не можете да си поверувате колку ќе уживате во гледање на ТВ емисии кои ги мразите, да слушате шеги на кои не би се насмевнал ниту петгодишник и да немате апсолутно никакви заеднички теми за разговор. Доколку одвреме навреме сакате да се напиете алкохол, венчајте се со некого кој е тотално против алкохолот. Ако имате смисла за хумор, венчајте се со некого на кого треба секоја ситница да му ја објаснувате. Никогаш не се венчавајте со некого кој е на иста интелектуално ниво како вашето.

0042
6. Венчајте се со некого кого не можете да го поднесете. Ах, ова е доообро! Бидете сигурни да останете во брак што подолго, се додека не само што не го поднесувате вашиот партнер, туку не се поднесувате и себеси. Ќе знаете дека сте премногу долго со партнерот кога звукот на вратата што се отвара ќе ви предизвикува алергија, бидејќи знаете дека тој или таа се враќа од работа. Вистинското неподнесување настапува кога ќе му ја видите устата отворена и добивате желба да му пикнете валкан чорап во неа, пред да изусти макар еден збор од кој забите ќе ви скрцкаат. Останете будни до доцна навечер бидејќи сакате да избегнете да сте во истиот кревет со него или неа. Останете подоцна на работа, или излезете порано, само да избегнете да сте во истата куќа со него или неа. Кога ќе стасате до таа точка, кога не само што не поднесувате да го гледате вашиот партнер во лице, туку не можете да ја поднесете и личноста што ја гледате во огледалото… ох, Боже! Каде е рерната со плин сега!!!
7. Венчајте се со некого кој секогаш треба се да контролира. Ова може да доведе до сериозно малтретирање од секаков вид. Нели ние сите сакаме да бидеме малтретирани? Нели ве тера нешто да станете рано наутро, само за да видите што ќе рече, или направи, за да ве натера да се чувствувате како безвредно ѓубре?
8. Венчајте се со некого кој лаже. Бидете сигурни дека тој или таа, верува во лагите што ги кажува, за отпрвин да бидете сосема збунети. Што и да правите, немојте да го потпрашувате за приказните, затоа што не би сакале да бидете обвинети за лажни обвинувања против него или неа. Впрочем, доста интересно е да се извртува вистината.
9. Венчајте се со некого кој е љубоморен на секого и се што постои во вашиот живот. Кому му требаат пријатели, нели? Нели се согласивте кога се венчавте дека сите претходни пријателства ќе станат празни и непотребни? И нели на вашето домашно милениче не му е потребно внимание? Децата и онака ќе пораснат наскоро, па не дека им треба вашето внимание и онака? Имате работа надвор од дома? Немојте да зборувате со никого, може да ви одговорат и ќе бидете вмешани во разговор во кој не учествува вашиот партнер, значи тотално непотребен. Морате да му го посветите целото ваше внимание, време и енергија на вашиот партнер и само нему.
Последно, но не и најневажно…
10. Немојте да си заминете. Евентуално, можете да се чувствувате подобро во врска со самите себеси и животот воопшто и можеби ќе добиете повеќе самодоверба. Не би сакале тоа да се случи, нели? Се разбира не! Секогаш дозволете му на вашиот страв да ве води… бидејќи многу е подобро да останете со ѓаволот што си го познавате, отколку да ризикувате да останете сами во тој голем, лош свет каде што ѓаволот не постои.

Прочитајте уште една интересна приказна: Знае добро да пуши кур
И една исповед: Сакам кога имам кур во уста
Секси совет: Како да соберете жена за секс