Секси совети

Ерогени зони за секси предигра

Ерогени зони за секси предигра

 

Постојано се чудам колку мажи не разбираат дека жените сакаат предигра и игра со вашите прсти. Со оваа статија се надевам дека ќе им помогнам на некои мажи како да размислуваат и како да се подобрат за повеќе да ги возбудат партнерките. Се надевам дека следниот пат кога ќе бидете со жена, ќе можете да и пружите незаборавен оргазам без некаков сексуален чин.

Сите жени се различни. Тоа што кај една жена делува, кај друга може да е со помал интензитет. Во оваа статија ќе пишувам за начините на стимулирање, и за ерогените зони каде ќе ја изведувате предиграта и играта со прсти која им се допаѓа на повеќето жени. Мислам дека ќе бидете доволно свесни доколку забележите дека начинот и местото не го даваат посакуваниот ефект кај партнерката, да се префрлите на друга позиција или да ја задоволувате на друг начин и на друга ерогена зона.

Прво ќе започнеме со предиграта. Предиграта е најголемиот пријател на мажите. Жените сакаат да бидат расположени пред да имаат секс од било кој вид. Ерогени зони за секси предигра

      • уши

      • врат

      • рамена

      • клучна коска

      • внатрешниот дел на лактите

      • долната страна на зглобовите

      • прсти

      • гради (брадавици)

      • меѓу гради

      • колкови и кожата околу нив

      • долниот дел на грбот

      • внатрешниот дел на бутовите

      • зад колената

Сега ќе ви дадам краток опис како треба да работите со овие зони.

0028

Уши: Овoј дел е прилично лесен за обработување. Некои жени сакаат само малку од вашиот јазик во нивното уво. Значи, го ставате јазикот во отворот на увото и со секое мрдање на јазикот ја возбудувате партнерката. Жешкиот воздух што го испуштате при дишењето, само може да испрати морници по нејзиниот грб. Исто така можете на ова место да грицкате и лижете.

Врат: Ова место е уникатно по тоа што само таму без никаков допир на вагината можете да ја навлажните без никаков проблем. Можете откако ќе завршите со увото на партнерката, едноставно да го спуштите јазикот на нејзиниот врат. Во оваа област можете да грицкате, лижете и бакнувате. Затоа што сите жени се различни, вие треба да ја пронајдете точката која што најмногу ќе ја возбудува вашата партнерка. Почнете околку предниот дел на вратот, па преминете на делот каде што се спојуваат вратот и рамената, потоа продолжете на задниот дел под ушите. Не бидете здодевен, секогаш менувајте го начинот на пристап и направете ја партнерката уште повозбудена од претходниот пат.

Рамена: Ретки се жените кои сакаат да ги стумулирате тука, но тоа може да функционира доколку е така расположена. Делувате на истиот принцип како кога стимулирате врат: бакнување, цицање, грицкање, лижење.

Клучна коска: Дефинитивно претставува прекрасна ерогена зона. Повторно многу лесно ја стимулирате со бакнување, цицање, грицкање и лижење.

Внатрешноста на лактите/долната страна на зглобовите/зад колената: Сите овие зони се објаснуваат заедно, затоа што кожата тука е прилично тенка и чувствителна на допир и топлина. Бакнувајте или оставете вашиот јазик да се лизга по овие делови. Доколку партнерката сака поинтензивни чувства, можете и да грицкате.

Прсти: Машките не се единствени што сакаат да им ги лижат прстите. Можете да се обидете да ги притиснете нејзините нокти со вашите прсти. Прстите се богати со нерни завршетоци.

Колкови: Ова е моето најомилено место. Бакнувајте, лижете, грцкајте, земете ја нејзината рака за да ја следи вашата уста, дозволете и да го почувствува вашиот здив на нејзината рака.

Гради: Местото каде што можете да ги користите и вашите раце. Но стимулирањето на градите не представува само ивно месење. Вкусете ги нејзините гради, бакнувајте ги, лижете ги и посветете им време на брадавиците. Брадавиците можете да ги стимулирате на два начина. Едниот е со вашите прсти, нежно притискајте ги брадавиците, тркалајте ги прстите околу нив, а за притисокот секогаш ќе дознаете од партнерката. За вториот начин ја користите устата. Можете да ги лижете брадавиците, да ги цицате нежно или силно, а со јазикот да ги притискате. Исто така можете брадавицата нежно да ја притискате со забите. Но кога користите заби мора да бидете екстремно претпазливи, едно посилно касање на брадавиците и пропаѓа во вода се што грижливо сте постигнале до тој момент.

Меѓу гради: Ритмичките движења продолжуваат на нејзините гради само што сега устата ја поставувате меѓу градите. Бакнување и лижење на ова место е препорачливо, а како награда можеби и вашиот пенис ќе го сместите таму доколку направите се како што треба.

Долниот дел на грбот/ внатрешниот дел на бутовите: Ови две места се стимулираат на ист начин. Секогаш треба да имате на знаење дека повеќето жени на долниот дел на грбот се скокотливи. Затоа претпазливо приоѓајте со рацете и устата. Лижењето и бакнувањето треба да го правите полека за да не мора да се бркате околу спалната. Внатрешниот дел на бутовите е буквално зона каде што можете да ја измачувате партнерката. Освен вратот и со нежното стимулирање на овај дел можете да и ја навлажните вагината без да ја допрете. Не брзајте, уживајте, бакнувајте, лижете, цицајте, грицкајте, се во знакот на нежноста.

Играње со прсти

Доколку само пенетрирате со прстите во нејзината вагина нема да постигнете ништо, можете само да и го уништите расположението.Вие треба да и бидете посветени на оваа работа. Потребно е да комбинирате. Прстите со кои пенетрирате мораат да бидат влажни. Со вашата слободна рака можете да стимулирате некоја нејзина ерогена зона, градите, препоните. Вашата уста треба да ја користите пред да ги употребите прстите на нејзиниот клиторис. Доколку клиторисот е сув, кај повеќето жени неговото стимулирање ќе предизвика болка наместо чувство на задоволство. Користете ја устата за дразнење на вагиналните усни или внатрешниот дел на бутовите. Играњето со прсти не мора да представува фистинг, доволно се два прста за да се изведе. Препорачливо е да ја комбинирате пенетрацијата. Започнете со еден прст, продолжете со два прсти, буквално треба да си играте. Прстите секогаш треба да ви бидат поставени нагоре за да допрете до нејзината Г точка. Доколку не се, ќе правите притисок на нејзиниот заден дел и нема да ја постигнете целта. Жените обично ги чуствуваат само првите 7 сантиметри од пенетрацијата, по тие 7 сантиметри се е во притисокот. Откако клиторисот ќе биде навлажнет, користете го и вашиот палец за да го стимулирате. Палецот можете да го користите и за стимулација на анусот. Има прекрасни овошни лубриканти и лубриканти кои затоплуваат што можете да ги користите за таа цел. Користењето на лубриканти ја зголемува возбудата.

За да ја зачините предиграта можете да користете чоколаден прелив, масла што затоплуваат, ароматни масла, миризливи свеќички и слично. Се надевам дека со оваа статија ви помогнав да го зголемите вашето знаење за тоа како да возбудите жена.

Прочитајте уште една интересна приказна: Вкусот на пичката
И една исповед: Ебење со американски кур
Секси совет: Бричење срамни влакна: Вториот најдобар начин!